| Reizen

Wie wil er nou niet veilig aankomen op de plaats van bestemming in het land waar u naar op vakantie gaat. In deze blog komt u alles te weten over hoe u veilig aankomt op uw vakantieadres. Per land gelden er allerlei regels over wat u bij u moet hebben in de auto als u door dat land reist. Ik ga u uitleggen wat er per land verplicht is en hoe u veilig op vakantie gaat.

Verplicht mee in Nederland:

In Nederland zijn in ieder geval een gevarendriehoek en een veiligheidsvest verplichtEen verbanddoos is niet verplicht, maar al zeggen wij zelf wel erg handig voor op de camping of onderweg. Een lampenset zelf is in Nederland niet verplicht, maar als uw lichten het niet doen krijgt u wel een bekeuring. Daarom raden wij aan wel een lampenset in de auto te hebben omdat wanneer u aangehouden word en een lampenset bij u heeft u geen bekeuring krijgt. In ons pakket Nederland zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in Frankrijk:

Net als in Nederland zijn een gevarendriehoek en een veiligheidsvest verplicht in Frankrijk. Ook een verbanddoos is niet verplicht maar wel altijd handig voor onderweg of op de camping. In principe is een alcoholtester verplicht in de auto aanwezig in Frankrijk, maar er word niet bekeurd als deze ontbreekt. Daarom hebben wij geen alcoholtester in ons assortiment en in ons Frankrijk pakket. In ons pakket Frankrijk zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in Duitsland:

In Duitsland zijn een aantal producten verplicht aanwezig in de auto. Dit zijn een gevarendriehoek, veiligheidsvest en een verbanddoos. Net als in Nederland is een lampenset niet verplicht maar er word wel bekeurd als een lamp defect is. Daarom is een lampenset in Duitsland geen overbodige luxe. In ons pakket Duitsland zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in Spanje:

In Spanje zijn 2 gevarendriehoeken verplicht, 1 voor de auto en 1 achter de auto. Ook is een veiligheidsvest verplicht voor iedereen die in de auto aanwezig is. Een verbanddoos is niet verplicht maar naar onze mening zeer handig voor onderweg of op de camping. In ons pakket Spanje zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in Italië:

Ook in Italië zijn een gevarendriehoek en een veiligheidsvest verplicht. Een verbanddoos is niet verplicht maar zeer handig voor onderweg of op de camping. Een lampenset is niet verplicht maar er word net als in andere landen bekeurd bij een defect licht. Een lampenset is daarom zeker de moeite waard. In ons pakket Italië zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in België:

In België zijn een gevarendriehoek, veiligheidsvesten en een verbanddoos verplicht.  In ons pakket België zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in Oostenrijk:

In Oostenrijk zijn een gevarendriehoek, veiligheidsvesten en een verbanddoos verplicht.  In ons pakket Oostenrijk zit ook een veiligheidshamer, dit is niet verplicht maar wij raden dit ten zeerste aan voor uw eigen veiligheid!

Verplicht mee in Zwitserland:

In Zwitserland is alleen een gevarendriehoek verplicht. Voor uw eigen veiligheid zit er in ons pakket ook nog 2 veiligheidsvesten en een verbanddoos.

Verder heb ik nog een aantal tips om veilig op reis te gaan. Allereerst, leg altijd een veiligheidshamer binnen handbereik. Dus niet in het handschoenkastje of onder de stoel, maar echt binnen handbereik. Maak bijvoorbeeld het houdertje van de hamer vast aan het dashboard bij het voeteneind van de passagiersstoel.

Verder is het in Frankrijk en Spanje verplicht om, in ieder geval voor de bestuurder, een veiligheidsvest binnen handbereik te hebben. Daarom zie je vaak bij Franse auto’s een veiligheidsvest om de stoel hangen zodat hij zichtbaar binnen handbereik ligt. Het kan namelijk zelfs zo zijn dat bij een controle word gekeken of er een vest binnen handbereik ligt, is dit niet zo kan er een bekeuring worden gegeven!

Ook is het altijd handig, zoals ook al bij ‘Verplicht mee in Nederland’ vermeld is, om een lampenset bij te hebben om boetes voor defecte lichten te voorkomen.

Zoals ook al eerder vermeld is ons advies om een verbanddoos mee te nemen op vakantie. Voor onderweg is het altijd handig bij kleine wondjes, maar ook voor op de camping is zo een verbanddoos altijd handig. En speciaal voor de zomer hebben wij de verbanddoos in ons assortiment extra afgeprijsd.

In ons assortiment hebben wij verschillende kant-en-klare veiligheidspakketten om veilig en volgens de regels door deze landen te reizen. Deze pakketten kunt u via de volgende link bekijken: https://www.veiligheidstas.nl/pakketten

Wilt u nu liever zelf een pakket samenstellen naar uw eigen wensen? Klik dan op de volgende link en plaats de producten die u wilt in de winkelmand en wij maken er voor u een pakket van: https://www.veiligheidstas.nl/losseproducten

Wij wensen u veel plezier op vakantie en natuurlijk een veilige heen- en terugreis!